Din necesitatea consolidării dialogului social bipartit bazat pe creşterea capacităţii de expertiză şi de negociere colectivă a partenerilor sociali, pentru înţelegerea şi integrarea principiului recunoaşterii reciproce, la inițiativa membrilor fondatori a luat fiinţă în cadrul Universităţii Ovidius din Constanta o nouă organizatie profesionala, cu personalitate juridică, Sindicatul Universității Ovidius din Constanta – SUOC.

SUOC reunește prin adeziune liber exprimată, salariații din unitățile și compartimentele aflate în structura Universităţii Ovidius din Constanta, indiferent de naționalitate, sex, convingeri politice sau religioase.

SUOC îşi propune un dialog social bazat pe respectul reciproc între parteneri, pe capacitatea de acţiune şi negociere voluntară şi pe implicarea angajată a părţilor, care să conducă la iniţiative autonome ale acestora, atât în ceea ce priveşte negocierea colectivă responsabilă, obligatorie sau voluntară, în favoarea soluţiilor inovatoare de management al schimbării

SUOC îşi asumă rolul de partener social în cadrul mecanismelor de soluţionare amiabilă a conflictelor colective de muncă, prevăzute de Legea nr. 62/2011, cu referire la procedura de conciliere, mediere şi arbitraj.

SUOC militează pentru participarea constructivă, în mod autonom, la soluţionarea problemelor reale cu care se confruntă învăţământul universitar românesc.

Dacă eşti membru SUOC poţi face o schimbare la nivelul Universităţii Ovidius din Constanta prin drepturile ce decurg din Carta Universitară. Sindicatul este un garant al respectării prevederilor din acest document.

Dacă eşti membru SUOC negocierea salariilor în cadrul contractului colectiv de muncă se face pentru a asigura echitate şi protecţia tuturor angajaţilor.

Dacă eşti membru SUOC beneficiile sunt protejate prin contractul colectiv de muncă. Schimbările în contract se fac numai cu acordul angajatului.

Dacă eşti membru SUOC avansările şi practicile de angajare se acordă corect, în funcţie de condiţiile agreate în contractul colectiv de muncă.

Dacă eşti membru SUOC eşti protejat dacă reacţionezi faţă de politicile nedrepte sau provocări, cu sprijinul reprezentanţilor sindicali. Există proceduri de arbitraj şi alte regulamente conform legii dacă părţile nu ajung la un acord.

Dacă eşti membru SUOC programul, concediile, gradul de ocupare, standardele de muncă, numărul de ore de muncă etc sunt toate subiecte ale acordului dintre angajaţi şi angajator în cadrul contractului colectiv de muncă.

Dacă eşti membru SUOC eşti protejat legal de un acord scris cu angajatorul, contract ce defineşte, protejează şi garantează toţi termenii angajării.

Dacă NU EŞTI membru SUOC NU ai garanţii şi nici protecţie cu privire la nerespectarea clauzelor actuale.